Vježbe za seksi trbuh


Najbolje vježbe za lijepo oblikovani trbuh


Mnoge od nas žele imati seksi, ravan trbuh poput Halle Berry. Na žalost, ne postoji čarobni štapić ili napitak koji će nam preko noći ispuniti tu želju.  Do ravnog trbuha možemo doći kombinacijom zdrave i uravnotežene prehrane i vježbanjem.

Vježbe za trbušne mišiće će vam pomoći učvrstiti mišiće u tom području, a za ravniji trbuh morate sagorijeti sloj masnog tkiva koji ga prekriva, što možete postići pravilnom prehranom i kardiovaskularnim vježbama. Pokušajte povećati unos proteina i ograničiti konzumiranje ugljikohidrata. Redovitim vježbanjem (najmanje tri puta tjedno), rezultate ćete vidjeti za manje od mjesec dana. Evo najboljih vježbi za učvršćivanje i oblikovanje trbuha:

Trbušnjaci

Legnite na leđa, koljena su savijena, a stopala su na podu, razmaknuta u razini kukova. Isprepletite prste iza glave. Podignite ramena od poda, a zatim se vratite u početni položaj. Nemojte dizati čitav trup, već samo vrat i ramena. Za intenzivniji oblik vježbe, radite je na lopti za pilates. Lopta je odlična za vježbanje trbušnih mišića  i donjeg dijela leđa. Zbog okruglog oblika i većeg raspona pokreta, donji trbušni mišići više rade.

Trbušnjaci s ispruženom nogom

Legnite na leđa, koljena su savijena, a stopala su na podu, razmaknuta u razini kukova. Isprepletite prste iza glave. Istovremeno podignite glavu, vrat i ramena i istegnite lijevu nogu, tako da je 30 cm od poda. Zadržite 5 sekundi. Savinite natrag koljeno, dok se gornji dio tijela vraća u početni položaj. Ponovite isto s desnom nogom. Napravite vježbu 20 puta, izmjenjujući strane.


Podizanje nogu

Legnite na leđa i podignite noge tako da vam budu okomite na tijelo. Neka ne budu ispružene sasvim do kraja, nego pod velikim kutem. Spustite noge prema podu, ali ne dodirujte pod, te ih vratite u početni položaj.  

Podizanje nogu s loptom

Napravite vježbu kao što je gore navedeno, samo nogama primite loptu za pilates. Držite je petama, a ne koljenima. Isto kao gore spuštajte i podižite noge, ali radite kraći pokret.


loading...





Bicikl

Ovo je najbolja vježba za trbušne mišiće. Dok ležite na leđima, pritisnite tvoj donji dio leđa prema podu. Stavite ruke iza glave, noge podignite od poda za 10-tak centimetara, a koljena savinite pod kutem od 45 stupnjeva i počnite naizmjenično privlačiti koljena prema tijelu. Koljena dodirujte laktovima i to lijevo koljeno i desni lakat, i obratno. Počnite s 10-20 ponavljanja na početku, pa s vremenom povećavajte broj ponavljanja.


Pregibanje u stranu

Stanite s nogama u ravnini ramena, koljena su lagano savijena. Držite bocu vode od jedne litre s obje ruke iznad glave, ramena su prema dolje. Sagnite lagano gornji dio tijela prema naprijed i desno. Zadržite 2 udaha, pa se vratite u početni položaj, ponovite isto na lijevu stranu. Napravite 10 ponavljanja, izmjenjujući strane.

Daska

Za ovu vježbu stanite u položaj za izvođenje sklekova – dlanovi i nožni prsti su na podu, ruke su ispružene i drže tijelo. Budite u tom položaju 15-20 sekundi, pazeći pritom da vam je tijelo u jednoj dugoj, ravnoj liniji od glave do stopala.

Nema komentara

Pokreće Blogger.